İlk kez havadan bombaladı

Esad rejimine bağlı ordu başkent Şam'da kontrolü kaybetti. Ülkenin ikinci büyük kenti Halep'te isyancılar şehir merkezine büyük bir saldırı başlattı. Esad, iç savaşta ilk kez savaş uçağı kullandı. İLK KEZ SAVAŞ UÇAĞI KULLANILDISuriye'de ilk defa savaş uça

İlk kez havadan bombaladı

Esad rejimine bağlı ordu başkent Şam'da kontrolü kaybetti. Ülkenin ikinci büyük kenti Halep'te isyancılar şehir merkezine büyük bir saldırı başlattı. Esad, iç savaşta ilk kez savaş uçağı kullandı.

 

İLK KEZ SAVAŞ UÇAĞI KULLANILDI

Suriye'de ilk defa savaş uçakları muhaliflere yönelik hava harekatı gerçekleştirdi. İngiliz BBC'nin haberine göre Suriye savaş uçakları Halep'in doğusunu bombaladı.. BBC ise Suriye'de görev yapan muhabiri Ian Pannell'ın aktardığı bilgilere dayanarak Halep'in Suriye ordusuna ait savaş uçaklarıyla vurulduğunu bildirdi. Pannell'ın bu iddiası doğrulanırsa Suriye'de rejim ilk kez bir savaş uçaklarını kullanmış olacak.

POLİS KARAKOLU KUŞATILDI

Pannell çatışmaların Halep'in Dünya Mirası Listesi'nde yer alan antik mahallelerinde yoğunlaştığını da ifade etti. Ayrıca isyancıların bu mahallede bulunan bir polis karakolunu kuşattığı da gelen bilgiler arasında.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi, Halep'in Sahur, Sukeri, Salahaddin, Arkub, Haleke, ve Şeyh Firas bölgelerinde ÖSO ile Esad'a bağlı kuvvetler arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ve güvenlik güçlerinin bu bölgelere havan ve roketlerle düzenlediği saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler