İçinde Türk yolcularında olduğu gemi yanıyor

Yunanistan’ın batısındaki Patras Limanı’ndan hareket ederek İtalya’nın Ancona kentine gitmeye çalışan Norman Atlantic feribotunda yangın çıktı. Othonoi Adası’nın 33 deniz mili açıklarında mahsur kalan feribot ve içindeki 478 kişi dalgaların ve rüzgarın ya

İçinde Türk yolcularında olduğu gemi yanıyor

Yunanistan’ın batısındaki Patras Limanı’ndan hareket ederek İtalya’nın Ancona kentine gitmeye çalışan Norman Atlantic feribotunda yangın çıktı. Othonoi Adası’nın 33 deniz mili açıklarında mahsur kalan feribot ve içindeki 478 kişi dalgaların ve rüzgarın yarattığı güçlüğe rağmen kurtarılmaya çalışılıyor. İtalya, Yunanistan ve Arnavutluk’tan bölgeye helikopterler ve gemiler gönderildi.

54 TÜRK YOLCU

Gemide 423 yolcu ve 55 mürettebat olmak üzere 478 kişi bulunduğu ifade ediliyor. Yunan Mega televizyonu yolculardan 54’ünün Türk olduğunu bildirdi. Dışişleri kaynakları Adriyatik Denizi'ndeki feribotta 54 Türk vatandaşının bulunduğunu doğruladı.

İlk etapta filikalarla denize indirilen 56 yolcu bölgede seyreden başka gemilere nakledildi. Ardından havadan kurtarma operasyonuna geçildi.

Gelen son bilgilere göre kurtarılan yolcu sayısı 117’ye ulaştı. Bölgede bulunan 8 gemi “Norman Atlantic”in etrafında daire şeklinde adeta bir dalgakıran oluşturdu. Gemideki iki yolcunun kayıp olduğu iddia edildi.

Kurtarılan yolculardan biri yangından dolayı geminin çok ısındığını belirterek “Feribotun resepsiyon kısmında ayakkabılarımız eriyordu” dedi.

Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, ”Feribottakileri kurtarmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şimdiye kadar giriştiğimiz en zor kurtarma operasyonlarından biri” dedi. Varvitsiotis, gemideki 478 kişiden 268’inin Yunan olduğunu söyledi.

Yangının feribotta arabaların taşındığı kısımda başladığı tahmin ediliyor. Yunan TV kanalı Mega, araba güvertesinde zeytinyağı taşıyan tankerlerin de olduğunu bildirdi. İtalyan bandıralı feribotta 200’e yakın araç bulunuyor.

"GİDECEK YERİMİZ YOK"

Feribotun Yunan yocularından basına bilgi veren bir yolcu geminin alt güvertesinde yangının halen devam ettiğini anlattı. Filikaların yangının meydana geldiği yerde bulunduğunu anlatan yolcu, "Bizim için gidecek hiçbir yer yok. Alt güvertede sıcaklıktan ötürü yürümek mümkün değil" dedi.

Deniz Ticareti Bakanı Miltiadis Varvitsiotis yaptığı ilk açıklamada, 150 kişiyi taşıyan bir filikanın suya indirildiğini ancak şiddetli rüzgar nedeniyle bu kişilerden sadece 35'inin bir kargo gemisine aktarılabildiğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler