Hükümet vatandaşın borcunu silecek

Kosova hükümeti, ülkedeki özel ve tüzel kişilerin 31 Aralık 2008 tarihine kadar devlete olan borçlarını affetmeye hazırlanıyor.Hükümetin bugünkü toplantısında, devlete borcu olan özel ve tüzel kişilere yönelik affı değerlendirmek ve bununla ilgili hükümet

Hükümet vatandaşın borcunu silecek

Kosova hükümeti, ülkedeki özel ve tüzel kişilerin 31 Aralık 2008 tarihine kadar devlete olan borçlarını affetmeye hazırlanıyor.

Hükümetin bugünkü toplantısında, devlete borcu olan özel ve tüzel kişilere yönelik affı değerlendirmek ve bununla ilgili hükümete bir rapor sunmak üzere komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Kosova Maliye Bakanı Abdullah Hoti, bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kurulan komisyonun bir ay içerisinde hükümete tüm olasılıkları sunacağını belirterek, komisyonun kurulma amacının, affın yasal çerçevesinin belirlenmesi olduğunu söyledi.

Hoti ayrıca, 31 Aralık 2008 tarihinden sonraki borçlarda da faizlerin silinmesinin ele alınacağını vurguladı.

Çıkarılması planlanan af vergi, gümrük, elektrik, su, çöp ve ısınma borçlarını kapsayacak.

Ülkedeki özel ve tüzel kişilerin devlete olan borçlarının tutarının 200 milyon avronun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler