Hükümet düştü!

Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Harper, "Kanadalılar bu seçimlerde kalıcı ve güçlü bir çoğunluk hükümeti ile sorumsuz bir koalisyon arasında karar verecek" dedi.Hükümet, 2011-12 bütçesinin reddedilmesinin ardından dün Avam Kamarası'nda yapılan

Hükümet düştü!

Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Harper, "Kanadalılar bu seçimlerde kalıcı ve güçlü bir çoğunluk hükümeti ile sorumsuz bir koalisyon arasında karar verecek" dedi.

Hükümet, 2011-12 bütçesinin reddedilmesinin ardından dün Avam Kamarası'nda yapılan güven oylamasını geçememişti.

Seçim tarihinin belli olmasının ardından liderler kampanyalarını başlattıklarını açıkladılar. Ülke genelinde başını Muhafazakar Parti, Liberal Parti, Yeni Demokrat Parti ve Quebec Bloku ile Yeşiller'in çektiği siyasi partiler, federal parlamentonun 308 sandalyesi için seçmenden oy isteyecek. Kanada'da bu seçimle birlikte son 10 yıl içinde 5. kez genel seçime gidilmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya