Hristiyanlara verilen Türk çocukları

 Hristiyan ailelere verilen Avrupa'da yaşayan Türk ailelerinin çocuklarının dramında önemli bir adım atılıyor. Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, 17 Nisan'da Almanya'ya giderek incelemelerde bulunacak, ailelerle görüşecek. Avrupa'da Türk ailelerden

Hristiyanlara verilen Türk çocukları

 

Hristiyan ailelere verilen Avrupa'da yaşayan Türk ailelerinin çocuklarının dramında önemli bir adım atılıyor.
 
Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, 17 Nisan'da Almanya'ya giderek incelemelerde bulunacak, ailelerle görüşecek.
 
Avrupa'da Türk ailelerden alınan en az 5 bin çocuk olduğu ifade ediliyor. Bu durum büyük bir drama neden oluyor.
 
Gündeme gelen Hristiyan ailelere verilen Avrupa'da yaşayan Türk ailelerinin çocuklarının dramında önemli bir adım atılıyor.
 
Avrupa ülkelerinde inceleme
 
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bu gerçeği yerinde inceleme kararı aldı.
 
"Türkçe konuşmayı, anadilinde konuşmayı dahi unutmuş çocuklarla karşı karşıya kaldık" diyen TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Avrupa'da ypılacak incelemeyle ilgili bilgi verdi.
 
Üstün, "Heyetler halinde Almanya'ya Avusturya'ya, Hollanda'ya Norveç'e gidilecek. Ailelerle yerinde görüşülecek. Çocuklarla görüşülecek, ilgili kurumlarla görüşülecek ve ondan sonra biz bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu da hem Türkiye'deki hem de Avrupa'daki ilgili kurumlarla paylaşacağız" dedi.
 
Komisyon ilk ziyaretini 17 Nisan'da Almanya'ya yapacak.
 
Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, 17 Nisan'daki Almanya ziyaretlerinde, Neo-nazi cinayetlerine ilişkin Münih'te başlayacak davayı da yakından takip edeceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya