Hizbullah zafer ilan etti

Hizbullah milletvekili Hasan Fadlallah, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Güvenliğimiz, Lübnan'daki Amerikan ve İsrail komplolarının üzerindeki örtüyü kaldırdı. Lübnan hükümetini derhal harekete geçmeye ve tüm dünyanın Lübnan'daki Amerikan Büyükelçiliği'

Hizbullah zafer ilan etti

Hizbullah milletvekili Hasan Fadlallah, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Güvenliğimiz, Lübnan'daki Amerikan ve İsrail komplolarının üzerindeki örtüyü kaldırdı. Lübnan hükümetini derhal harekete geçmeye ve tüm dünyanın Lübnan'daki Amerikan Büyükelçiliği'nin ne yaptığını bilmesi için konuyu BM ve büyükelçilikler nezdinde gündeme getirmeye çağırıyoruz'' diye konuştu.

Lübnan Parlamentosu Telekomünikasyon Komisyonu Başkanı Fadlallah, Hizbullah'ın saflarına sızan CIA ajanlarının maskelerini indirmeyi başardığını belirterek, ''Lübnan istihbaratı, istihbarat savaşı denilen bu mücadelede Amerikan ve İsrail istihbaratını yendi. Hizbullah'ın direnişi Amerikan istihbaratının gözlerini kör etti'' dedi.

Basında birkaç gün önce çıkan haberlerde, Hizbullah'ın saflarında CIA için çalışan çok sayıda ajanı ortaya çıkardığı belirtilmişti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, haziran ayında yaptığı açıklamada, hareketin kurulduğu 1980'li yıllardan beri ilk kez, örgüt saflarına CIA ajanlarının sızdığını kabul etmişti.

Lübnan'da Nisan 2009'dan beri İsrail hesabına casusluk yapan ve bilhassa askeri ve telekomünikasyon sektöründe çalışan 100'den fazla kişi tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya