Hem Karadeniz hem de Akdeniz'de !

Rusya, Suriye'de yaşanan gelişmelere paralel olarak Karadeniz ve Akdeniz'de eş zamanlı dev bir tatbikata hazırlanıyor. Ocak sonunda başlayacak tatbikata Kuzey, Baltık, Karadeniz ve Pasifik Filosu'ndan savaş gemileri katılacak. Rusya Savunma Bakanlığı bası

Hem Karadeniz hem de Akdeniz'de !

Rusya, Suriye'de yaşanan gelişmelere paralel olarak Karadeniz ve Akdeniz'de eş zamanlı dev bir tatbikata hazırlanıyor. Ocak sonunda başlayacak tatbikata Kuzey, Baltık, Karadeniz ve Pasifik Filosu'ndan savaş gemileri katılacak. 

Rusya Savunma Bakanlığı basın ofisi, "Rusya deniz kuvvetleri son on yıllar içinde bu çapta ilk kez bir tatbikat gerçekleştirecek. Çoklu askeri güçlerin uzak denizlerde koordinasyon kapasitesinin artırılması planlanıyor." bilgisini verdi. Tatbikat Rusya ordusunun 2013 tatbikat ve eğitim programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.
 
GEMİLER HAREKETE GEÇTİ 
 
Rus deniz gücüne ait gemiler ise görev alacakları bölgelere doğru harekete geçmiş durumda.
 
Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesinde çıkarma ve paraşüt birliklerinin savaş gemileri ile koordinasyonu da uygulanacak.Suriye'de yaşanan krize dış askeri müdahaleye karşı çıkan Moskova siyasi çözüm arayışlarını sürdürüyor. 
 
Ocak sonunda BM Suriye Özel Temsilcisi Lahdar İbrahimi'nin dahil olduğu Rusya-ABD zirvesinin yapılması planlanıyor. Suriye lideri Beşar Esad'ın 2014'e kadar iktidarda kalmasını isteyen Moskova, geçiş hükümeti kurulması ve Esad'ın yetkilerinin sınırlandırılmasına olumlu bakıyor. 
 
Akdeniz'de uzun süredir savaş gemileri ile nöbet tutan Rusya, gerekmesi durumunda Suriye'de bulunan 25 bin civarında vatandaşını tahliye edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya