Helal et kesimine yasak

ABD'deki Yahudi lobisinin en etkili kuruluşlarından biri olan ADL (Anti Defamation League) Polonya Meclisi’nin aldığı karara en sert tepkiyi gösterenler arasında yer aldı.ADL Direktörü Abraham Foxman tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kararın din özgü

Helal et kesimine yasak

ABD'deki Yahudi lobisinin en etkili kuruluşlarından biri olan ADL (Anti Defamation League) Polonya Meclisi’nin aldığı karara en sert tepkiyi gösterenler arasında yer aldı.

ADL Direktörü Abraham Foxman tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kararın din özgürlüğünü açık şekilde ihlâl ettiği ve Polonya Yahudileri'nin geleceğine indirilmiş bir darbe olduğu” belirtildi.

Açıklamada, “Kararla Polonya Yahudileri'ne üç seçenek sunuluyor: Dininizin kurallarını yerine getirmeyin. Et yemeyin. Ya da ülkeden ayrılın." ifadelerine yer verildi.

AB DÜZENLEMESİ NE DİYOR?
Polonya Anayasa Mahkemesi tarafından 2012 yılının Kasım ayında alınan bir kararda hayvanın uyuşturulmadan kesilmesi “hayvana eziyet ederek yaralamak” suçu kapsamında değerlendirerek yasaklanmıştı.

Uzmanlara göre Polonya'nın mevzuatı 1 Ocak 2013 itibariyle Avrupa Birliği (AB) genelinde yürürlüğe giren düzenleme ile çelişiyor.

DİNİ RİTÜEL İSTİSNASI
AB düzenlemesinde Müslüman ve Yahudi ritüelleri istisna olarak değerlendirilerek belirli koşullarda hayvanların bu şekilde kesilmesine izin veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler