Hayatının kararını açıkladı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 2013 yılının başlarında görev süresi dolduktan sonra siyaseti bırakmak istediğini söyledi.Almanya'da Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung gazetesine bir röportaj veren Ahmedinejad, "Sekiz yıl yeterli. Akademiye geri

Hayatının kararını açıkladı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 2013 yılının başlarında görev süresi dolduktan sonra siyaseti bırakmak istediğini söyledi.

Almanya'da Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung gazetesine bir röportaj veren Ahmedinejad, "Sekiz yıl yeterli. Akademiye geri dönmeyi düşünüyorum" dedi.

Bir baraj mühendisi olan Ahmedinejad 1997 yılında ulaştırma sistemlerindeki araştırmalarıyla doktora almıştı.

Ahmedinejad, "Belki üniversitede siyasi bir şeyler yaparım ama herhangi bir siyasi parti ya da grup kurmayacağım" dedi.

İran anayasasına göre Ahmedinejad iki dönem üst üste cumhurbaşkanlığı yaptıktan sonra üçüncü bir dönem için aday olamıyor. Ahmedinejad Rusya'da Vladimir Putin ve Dimitri Medvedev arasındaki gibi bir dönüşümlü sisteme de sıcak bakmıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler