Hasta öldürücü mü ? bakıcı mı?

  Uruguay'da iki erkek hasta bakıcı başkent Montevideo'nun iki hastanesinde bir grup hastanın ölümünden sorumlu tutuluyor. Tutuklanan iki hasta bakıcının yanısıra, polisin iki aydır süren soruşturması neticesinde üçüncü bir hasta bakıcı da kanıtları sakla

Hasta öldürücü mü ? bakıcı mı?

 

 
Uruguay'da iki erkek hasta bakıcı başkent Montevideo'nun iki hastanesinde bir grup hastanın ölümünden sorumlu tutuluyor.
 
Tutuklanan iki hasta bakıcının yanısıra, polisin iki aydır süren soruşturması neticesinde üçüncü bir hasta bakıcı da kanıtları saklamaya çalışmakla suçlandı.
 
Davaya bakan yargıç, iki hasta bakıcının toplam 16 hastanın ölümüne yol açtıklarını itiraf ettiklerini, fakat aslında daha onlarca kişinin ölümünden sorumlu olabileceklerini söyledi.
 
Hasta bakıcılardan birinin avukatı, müvekkilinin insani gerekçelerle ve merhamet duygusuyla hareket ettiğini belirtti. 
 
İsimleri açıklanmayan hasta bakıcılar bir hastanenin kardioloji ve başka bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde çalışıyordu.
 
Uruguay medyasında çıkan haberlere göre iki adam, hastalara verdikleri ilaçlar ve başka yöntemlerle 50'ye yakın kişinin ölümüne sebebiyet vermiş olabilir.
 
Öldürülen hastalardan bazıları tedavisi mümkün olmayan hastalıklardan mustaripti. Fakat polis, hepsinin durumunun ölümcül olmadığını düşünüyor.
 
AP ajansının sözlerini alıntıladığı polis müfettişi Jose Luis Roldan, kritik durumdaki bazı hastalara Brezilya'dan getirilmiş bir zehir verildiğini söyledi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya