Gürcistan'da Genel Seçimlere Doğru

 "Gürcistan Hayali" muhalif koalisyonu lideri Bidzina İvanişvili, mutlaka bu seçimleri kazanacaklarını belirterek, birkaç gün sonra Gürcistan'da yeni bir iktidarın doğacağını söyledi.  Gürcistan'da 1 Ekim Pazartesi günü yapılacak parlamento seçimlerine ik

Gürcistan'da Genel Seçimlere Doğru

 

"Gürcistan Hayali" muhalif koalisyonu lideri Bidzina İvanişvili, mutlaka bu seçimleri kazanacaklarını belirterek, birkaç gün sonra Gürcistan'da yeni bir iktidarın doğacağını söyledi. 
 
Gürcistan'da 1 Ekim Pazartesi günü yapılacak parlamento seçimlerine iki gün kala son mitingini düzenleyen "Gürcistan Hayali" koalisyonu binlerce kişiyi Özgürlük Meydanı'na topladı. 
 
Gösteriye eşi ve çocuklarıyla katılan İvanişvili, burada yaptığı konuşmada, 
 
"Daha önce bir kez daha bu meydanda toplanacağımızın ve sayımızın daha fazla olacağının sözünü vermiştim. Ben sözümü tuttum. ve bugün Gürcistan'ın tamamı tek yumruk olarak bu meydanda toplandı. Aynı şekilde verdiğim diğer sözleri de yerine getireceğim" dedi. 
 
Kimsenin Gürcistan'daki halkı köle yapamayacağını anlatan İvanişvili, "Biz mutlaka seçimleri kazanacağız. ve bizi demokrasiden koparmalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 
 
İktidarı sert dille eleştiren İvanişvili, "Ülkede oluşturulan Saakaşvili sisteminin çökertilmesi gerektiğini" söyledi. 
 
Bidzina İvanişvili, "Biz mutlaka bu seçimleri kazanacağız. Birkaç gün sonra Gürcistan'da yeni iktidar doğacak. ve birkaç gün sonra yeni Gürcistan doğacak" ifadesini kullandı. 
 
Gürcistan Cumhurbaşkanı ve Birleşik Ulusal Hareket Partisi lideri Mihail Saakaşvili ile yandaşlarının halka el kaldırdığını savunan İvanişvili, artık halkın, Saakaşvili rejimine karşı hükmünü verdiğini, parlamento seçimlerinde bu hükmün yasal olarak mühürleneceğini savundu. 
 
Gösteriye, koalisyonda yer alan parti liderleri de katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler