Gerginlik bitmiyor: Ölü sayısı artıyor

Makedonya'nın Kumanova kasabasında dün silahlı bir grup ile polis arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden polislerin sayısı 8'e yükseldi. Silahlı gruptan da 14 kişinin öldüğü çatışmalarda 37 polis de yaralandı.Makedonya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İvo K

Gerginlik bitmiyor: Ölü sayısı artıyor

Makedonya'nın Kumanova kasabasında dün silahlı bir grup ile polis arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden polislerin sayısı 8'e yükseldi. Silahlı gruptan da 14 kişinin öldüğü çatışmalarda 37 polis de yaralandı.

Makedonya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İvo Koteski bir basın toplantısı düzenleyerek dün yaşanan çatışma ile ilgili olarak son bilgileri açıkladı. Koteski, silahlı gruba düzenlenen operasyon sırasında yaşanan çatışmada 8 polisin hayatını kaybettiğini, 37 polisin de yaralandığını bildirdi. 'Diva Naselba' bölgesinde zor şartlar altında yürütülen operasyonda silahlı gruptan 14 kişinin ölü olarak ele geçirildiğini ifade eden Koteski, 30'un üzerinde kişinin de beyaz bayrak açarak teslim olduğunu söyledi. Ayrıca tesbit edilen ve Kosova'lı olduğu belirlenen lider kadrosundan da 3 kişinin teslim olduğu açıklandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Koteski, silahlı grupta ölü sayısının artabileceğini, ancak çatışmada sivil vatandaşlardan hayatını kaybetmiş yada yaralanmış kişiler hakkında bilgiye ulaşmadıklarını da açıkladı.

Makedonya hükümeti ölen polisler için 2 gün yas ilan ederken, Moskova ziyaretini yarıda kesen Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov olayların ciddiyetini göz önünde bulundurarak Milli Güvenlik Kurulu'nu toplantıya çağırdı.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski de düzenlediği basın toplantısında, olaylardan dolayı hayatının en zor 2 gününü yaşadığını belirtirken, operasyonun 28 saat sürdüğünü ve 8 bin kişinin ölümünün engellendiğini öne sürdü. Gruevski, polisin devlet ve kamu binalarına saldırı hazırlıkları içinde olan 40'ın üzerinde silahlı bir grupla karşı karşıya geldiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler