Geçim sıkıntısı yüzünden geri dönüyor

Irak’ın kuzeyinde IŞİD saldırılarından kaçarak güvenli bölgelerde yaşamaya çalışan 200 Iraklı sığınmacı, barınma ve işsizlik problemlerinden dolayı evlerine geri dönmek zorunda kalıyor.  Beyji, Anbar ve Musul bölgelerinden IŞİD saldırılarından kaçarak Ker

Geçim sıkıntısı yüzünden geri dönüyor
Irak’ın kuzeyinde IŞİD saldırılarından kaçarak güvenli bölgelerde yaşamaya çalışan 200 Iraklı sığınmacı, barınma ve işsizlik problemlerinden dolayı evlerine geri dönmek zorunda kalıyor. 
 
Beyji, Anbar ve Musul bölgelerinden IŞİD saldırılarından kaçarak Kerkük’e sığınan aileler, geri dönmeye başladı. İşsizlik ve barınma sorunları başta olmak üzere birçok problemle karşılaşan sığınmacı aileler, çareyi terk ettikleri evlerine geri dönmekte buldu. 
 
Şiddete rağmen gitmekten başka çarelerinin olmadığına dikkat çeken sığınmacı aileler, ucuz ev bulamadıklarından ve çalışma imkanlarının bulunmayışından yakındı. Açlık ve soğukla daha fazla mücadele edemediklerinden geri döndüklerini belirten sığınmacılar, hükümete yardım çağrısında bulunarak kendileri gibi binlerce ailenin de aynı durumda olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler