Fransa'dan flaş müdahale açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere Parlamentosu'nun Suriye'ye askeri harekatı reddetmesinin kendilerini etkilemeyeceğini söyledi.Kimyasal saldırının Suriye halkına onarılmaz bir hasar verdiğini söyleyen Fransa lideri, bunun cezasız kalmamas

Fransa'dan flaş müdahale açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere Parlamentosu'nun Suriye'ye askeri harekatı reddetmesinin kendilerini etkilemeyeceğini söyledi.

Kimyasal saldırının Suriye halkına onarılmaz bir hasar verdiğini söyleyen Fransa lideri, bunun cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı. Suriye'ye askeri müdahale için tüm seçeneklerin masada olduğunu yineleyen Hollande, İngiltere katılmasa da muhtemel saldırıda rol alacaklarını dile getirdi.

Esed hükümetine karşı güçlü eylem ya da yaptırımları desteklediklerini ifade eden François Hollande, müttefiklerle bu konuda çalışamaya hazır olduklarını söyledi. Hollande, muhtemel harekatın meşruiyetini sağlayacak şartlar oluşmadan adım atmayacaklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya