Fransa'da ilk raunt açıklandı

Fransa'da oy verme işlemi Türkiye saatiyle 21:00'de sona erdi.Katılım oranı yüzde 70 olarak açıklandı.İlk sonuçlara göre, Hollande oyların yüzde 28,40'ını, Sarkozy ise yüzde 25,50'sini aldı.Böylece Hollande ilk turu Sarkozy'nin önünde tamamladı.Seçimin sü

Fransa'da ilk raunt açıklandı

Fransa'da oy verme işlemi Türkiye saatiyle 21:00'de sona erdi.Katılım oranı yüzde 70 olarak açıklandı.

İlk sonuçlara göre, Hollande oyların yüzde 28,40'ını, Sarkozy ise yüzde 25,50'sini aldı.Böylece Hollande ilk turu Sarkozy'nin önünde tamamladı.

Seçimin sürprizini ise aşırı sağcı Marine Le Pen yaptı.Le Pen'in oyu yüzde 20 civarında.

Onu yüzde 12'lik oy oranı ile Sol Cephe'nin adayı Jean-Luc Mélenchon ve yüzde 9'luk oy oranı ile merkez sağdaki François Bayrou takip ediyor...

Birinci tura kadar yapılan kamuoyu anketlerinde, Hollande karşısında ikinci tur için hiçbir şans verilmeyen Nicolas Sarkozy'nin, ortaya çıkan tabloya göre, sağın oylarını toparlayabildiği takdirde yeniden Elysee Sarayı'na çıkabileceği yorumları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler