Filistin'e büyük yardım!

Filistin Başbakanı Selam Feyyad, Berlin'de Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüştü. Görüşmede İsrail-Filistin müzakere sürecinin yanı sıra Filistin'in bağımsız bir devlet kurma çabasının ele alındığı bildirildi.Görüşmenin ardından Filistin Başbakan

Filistin'e büyük yardım!

Filistin Başbakanı Selam Feyyad, Berlin'de Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüştü. Görüşmede İsrail-Filistin müzakere sürecinin yanı sıra Filistin'in bağımsız bir devlet kurma çabasının ele alındığı bildirildi.


Görüşmenin ardından Filistin Başbakanı Selam Feyyad ile ortak basın toplantısı düzenleyen Westerwelle, Almanya'nın Filistin yönetimine, kendi bağımsız devletini kurması konusunda gerekli desteği sağlayacağını belirtti. Westerwelle "Ortadoğu'da, Filistin'in kendi devletini kurabilmesi ve geliştirebilmesi için tüm gücümüzle yardımcı olacağız" dedi.


Filistin Başbakanı Selam Feyyad'a Filistin devletinin yapılandırılması ve 8 polis merkezinin kurulabilmesi için 70 Milyon avroluk kalkınma yardımında bulunulacağı sözünü veren Westerwelle, "Almanya hükümeti, her zaman Filistin halkının dostu ve ortağıdır" diye konuştu.


Bağımsız ve özgür bir Filistin devletinin kurulabilmesi konusunda yeteri kadar zamanın geçtiğini belirten Filistin Başbakanı Selam Feyyad ise, "Yıllardır İsrail baskısı altında yaşamaya çalışan Filistin'in kendi devletini kurarak özgür ve onurlu bir şekilde yaşması gerekmektedir" dedi. Feyyad, Alman hükümetine 70 milyon avroluk kalkınma yardımından dolayı teşekkürlerini sundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya