FBI patlamanın ayrıntılarını açıkladı

FBI, Boston’da patlayan bomba düzeneğinin konulduğu düdüklü tencere ve çantanın fotoğrafını yayınladı.ABD önceki gün bombalı bir sadırıyla sarsıldı.Boston Maratonu’ndaki halk koşusu esnasında ardı ardına patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 17’si ağır 1

FBI patlamanın ayrıntılarını açıkladı



FBI, Boston’da patlayan bomba düzeneğinin konulduğu düdüklü tencere ve çantanın fotoğrafını yayınladı.

ABD önceki gün bombalı bir sadırıyla sarsıldı.

Boston Maratonu’ndaki halk koşusu esnasında ardı ardına patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 17’si ağır 176 kişinin yaralanmasına neden oldu.
 

96.jpg

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili, saldırganların bomba yapmak için 6 litrelik düdüklü tencere kullandıklarını açıkladı. FBI da, o tencereyi ve bombanın konulduğu çantanın fotoğraflarını yayınladı.

DÜDÜKLÜ TENCERE DÜZENEĞİ

FBI tarafından Temmuz 2010'da yayımlanan bir rapora göre, bu tür bombalar, genellikle Afganistan, Hindistan, Nepal ve Pakistan'da kullanılıyor.

Mayıs 2010'da New York'taki Times Meydanı'na bırakılan 3 patlayıcıdan biri de düdüklü tencereye konulmuştu. Bombanın erken fark edilmesi üzerine olay, herhangi bir can kaybı yaşanmadan atlatılmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler