FARC'ın ateşkes önerisi reddedildi

 Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile gelecek ay Norveç'te başlaması planlanan görüşmeler sırasında gündeme gelmesi beklenen ateşkes ilan edilmesi önerisini geri çevirdiği bildirildi. Santos, Kolomb

FARC'ın ateşkes önerisi reddedildi

 

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile gelecek ay Norveç'te başlaması planlanan görüşmeler sırasında gündeme gelmesi beklenen ateşkes ilan edilmesi önerisini geri çevirdiği bildirildi.

 

Santos, Kolombiya'daki bir askeri üste 100'den fazla general ve albayla görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, FARC lideri Mauricio Jaramillo'nun ateşkes önerisinin kabulünün mümkün olmadığını belirterek, orduya ve polise isyancılara karşı saldırıları yoğunlaştırmaları talimatı verildiğini söyledi.

 

Herhangi bir ateşkesin söz konusu olmadığını ifade eden Santos, ''Nihai anlaşmaya varmadan hiçbir şey vermeyeceğiz. Bunun altını çizmek istiyorum'' dedi.

 

Santos'un sözlerine FARC'tan henüz tepki gelmedi.

 

FARC, Kolombiya hükümeti ile barış görüşmelerinin 8 Ekim'de başlayacağını, görüşmelere gönderecekleri 3 arabulucudan birinin ABD'de tutuklu bulunan üst düzeydeki gerilla liderlerinden biri olduğunu kaydetmişti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü William Ostick de yaptığı açıklamada, Santos'un girişimini desteklediklerini belirterek, FARC'ın bu fırsatı değerlendirerek onlarca yıldan beri devam eden şiddete ve uyuşturucu madde kaçakçılığına son vermesini ümit ettikleri söylemişti.

 

FARC lideri Jaramillo, Küba'da düzenlediği basın toplantısında, Norveç'teki görüşmeler sırasında ateşkes ilan edilmesinin öncelikleri arasında olduğunu belirterek, ''Masaya oturur oturmaz ateşkes anlaşması yapılmasını önereceğiz ve bunu tartışacağız'' demişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya