Facebook'u kapatırız uyarısı geldi

Söz konusu reklamın siteden kaldırılması için Facebook yöneticilerine duyuruda bulunduklarını ve 3 gün süre tanıdıklarına işaret eden Roskomnadzor Başkanı, "Facebook'un kara listeye alınması için bize yaklaşık 10 istek geldi. Çoğunu geri çevirdik, fakat t

Facebook'u kapatırız uyarısı geldi

Söz konusu reklamın siteden kaldırılması için Facebook yöneticilerine duyuruda bulunduklarını ve 3 gün süre tanıdıklarına işaret eden Roskomnadzor Başkanı, "Facebook'un kara listeye alınması için bize yaklaşık 10 istek geldi. Çoğunu geri çevirdik, fakat tütün karışımı reklamlarla bağlantılı dahil 3 isteği bilirkişi incelemesine gönderdik. İkisinde mevcut olan ihlalleri Facebook ortadan kaldırdı, fakat üçüncü istekle ilgili link listeye (kara liste) konuldu." dedi.

Facebook basın bürosu'ndan Rus haber ajanslarına yapılan açıklamada sitenin bloke edildiği hususunda henüz bir bilgiye sahip olmadıkları kaydedildi.

Söz konusu reklamı, bazı internet kullanıcıları 16 Eylül'de tespit etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Roskomnadzor, iddiaların doğrulanması durumunda siteye erişimi kapatacakları uyarısında bulunmuştu. Rusya Federal Tekelle Mücadele Servisi (FAS) da reklam yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle Facebook'a dava açacaklarını belirtti.

Facebook'un, söz konusu reklam linkini uyarıların ardından kapattığı belirtiliyor.

Rusya Mart ayında da intihara çağrı yazılarından dolayı Facebook'u kapatacakları uyarısı yapmıştı. Uyarının ardından sosyal ağ, yazıları siteden kaldırmıştı.

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma'nın çıkardığı yeni yasaya göre cinsel, uyuşturucu, intihar ve aşırılıkçı içeriklerin bulunduğu siteler Roskomnadzor tarafından mahkeme kararı olmadan kapatılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya