Etrafındaki çember daralıyor

Son olarak muhalif göstericilerin, başkent Trablus'a en yakın şehir olan Zaviye'de de kontrolü ele geçirdiği bildirildi. Trablus'un 50 kilometre batısında bulunan kentte Kaddafi'nin bayrakları kaldırılarak Kral İdris döneminin bayrağının asıldığı bildiril

Etrafındaki çember daralıyor

Son olarak muhalif göstericilerin, başkent Trablus'a en yakın şehir olan Zaviye'de de kontrolü ele geçirdiği bildirildi. Trablus'un 50 kilometre batısında bulunan kentte Kaddafi'nin bayrakları kaldırılarak Kral İdris döneminin bayrağının asıldığı bildirildi. Göstericiler ise "devrim" sloganları atmayı sürdürüyor.

 

Görgü tanıklarının ifadelerine göre kentte göstericilerle askerler arasında yaşanan son çatışmalarda 7 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda gösterici de yaralandı.

 

Muhalif göstericilerin saflarına katılan askerler ve göstericilerin, Kaddafi'ye bağlı birliklerin muhtemel saldırısı için hazırlık yapmakta olduğu belirtiliyor. Kaddafi güçlerinin, kentin etrafını sarmış olduğu bilgisi veriliyor. 200 bin kişinin yaşadığı kentin etrafında Kaddafi'ye bağlı askerlerin beklediği bildiriliyor.

 

Halen başkent Trablus'tan Zaviye'ye giden yolda Kaddafi birlikleri tarafından oluşturulan en az 6 kontrol noktası bulunuyor. Her kontrol noktasında da en az bir tankın beklediği kaydediliyor.

 

Petrol rafinelerine yakın olması açısından önemli bir şehir olan Zaviye'de polis karakollarının talan edildiği ve duvarlarına Kaddafi karşıtı resimler asıldığı da gelen haberler arasında.

 

İSYANCILAR, ESKİ ADALET BAKANINI GEÇİCİ HÜKÜMET BAŞKANI SEÇTİ

 

Öte yandan Libya'da muhaliflerin kalesi durumunda olan Bingazi'de isyancılar tarafından "geçici hükümet" kuruldu. Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde geçici hükümete başkanlık etmek üzere eski Adalet Bakanı Mustafa Ebud Celil'in seçildiği belirtildi. Ebud Celil'in Libya'nın doğusundaki kentlerde muhalifler tarafından kurulan şehir komiteleri tarafından belirlendiği açıklandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler