Eski Maliye Bakanı'na bombalı saldırı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un batısında Ayn el-Mıreyse bölgesindeki patlamada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Ölenler arasında Lübnan eski Başbakanı Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanı Muhammed Şatah'ın da olduğu bildirild

Eski Maliye Bakanı'na bombalı saldırı
Lübnan'ın başkenti Beyrut'un batısında Ayn el-Mıreyse bölgesindeki patlamada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Ölenler arasında Lübnan eski Başbakanı Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanı Muhammed Şatah'ın da olduğu bildirildi.
 
Alınan bilgiye göre, Başbakan Necib Mikati'nin evinin de bulunduğu Göçmenler Bakanlığı yakınlarında, kamu binaları, oteller ve ticaret merkezlerinin yer aldığı bölgede bomba yüklü bir araç infilak etti. Şiddetli patlama sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.
 
Patlamada çok sayıda araç yanarken, etraftaki binalarda da ağır hasar meydana geldi. Lübnan sağlık ve itfaiye ekipleri patlamanın ardından olay yerine intikal ederek, yaralıları hastanelere kaldırdı.
 
 Hariri'nin sağ kolu öldü
 
Lübnan resmi haber ajansı NNA, olayda ölenler arasında Lübnan eski Başbakanı ve Müstakbel Hareketi Lideri Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanı, eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah ve korumalarının da yer aldığını açıkladı. Şatah'ın cenazesinin Beyrut Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı bildirildi.
 
Öte yandan Başbakan Necib Mikati'nin patlamayla ilgili kriz masasını acil toplantıya çağırdığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler