Eski devlet başkanı öldürüldü!

Yüksek Barış Konseyi Başkanı ve Afganistan eski devlet başkanı Burhaneddin Rabbani, evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.Kabil Polis Müdürlüğü'nün Suç Soruşturma Bürosu Başkanı Muhammed Zahir, başkent Kabil'deki evine saldırı düzenlenen eski devle

Eski devlet başkanı öldürüldü!

Yüksek Barış Konseyi Başkanı ve Afganistan eski devlet başkanı Burhaneddin Rabbani, evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.

Kabil Polis Müdürlüğü'nün Suç Soruşturma Bürosu Başkanı Muhammed Zahir, başkent Kabil'deki evine saldırı düzenlenen eski devlet başkanı Rabbani'nin "şehit olduğunu" söyledi.

Kabil polis müdürlüğü sözcüsü Haşmetullah Stanikzai, daha önce yaptığı açıklamada, Burhaneddin Rabbani'nin Kabil'de evine yapılan saldırının muhtemelen intihar eylemi olduğunu söylemişti.

SAVAŞIN SONA ERMESİ İÇİN SİYASİ ÇÖZÜM ARIYORDU

Burhaneddin Rabbani, ülkedeki savaşın sona ermesi için siyasi çözüm aramak üzere kurulan Yüksek Barış Konseyi başkanlığına getirilmişti. Rabbani'nin başkanlık ettiği konsey bir yıl önce kurulmasına rağmen çok az ilerleme sağlayabilmişti.

Rabbani, Taliban hareketi Afganistan'da iktidarı ele geçirmeden önce Devlet Başkanlığı yapmıştı. Tacik olan Rabbani, 1996'da başkent Kabil'den çıkarıldıktan sonra Tacik ve Özbek azınlığın oluşturduğu Kuzey İttifakı'nın sembolik başkanı olmuştu.

1980'li yıllarda Afganistan'ın Sovyetler Birliği tarafından işgal edildiği dönemde güçlü mücahit partinin lideri olan Rabbani, Sovyetler Birliği'nin ülkeden çekilmesinden sonra mücahit fraksiyonların ülkenin kontrolünü ele geçirmek için savaştığı 1990'lı yıllarda ise Devlet Başkanlığı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler