Esad'tan Arap Birliği'ne çalım

Arap Birliği'nin yaptırım kararı almasından saatlerce önce Suriye'nin büyük bir operasyona imza atarak, Arap ülkeleri bankalarındaki varlıklarının yüzde 95'ini çektiği belirtildi.Arap Birliği'nin Suriye'ye karşı yaptırım kararı alması sonrasında Suriye Dı

Esad'tan Arap Birliği'ne çalım

Arap Birliği'nin yaptırım kararı almasından saatlerce önce Suriye'nin büyük bir operasyona imza atarak, Arap ülkeleri bankalarındaki varlıklarının yüzde 95'ini çektiği belirtildi.

Arap Birliği'nin Suriye'ye karşı yaptırım kararı alması sonrasında Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim bir basın toplantısı düzenledi.

Arap Birliği'nin Suriye Merkez Bankası'na yaptırım kararını kendilerine karşı "ekonomik bir savaş ilanı" olarak gördüklerini belirten Muallim, "Yaptırımlar çift şeritli bir yol gibi. Tehdit etmiyorum ama halkımızın çıkarlarını savunacağız ya da başka bir deyişle halkımızın çıkarlarını savunmak zorundayız" dedi.

LÜBNAN, SURİYE'YE YAPTIRIM UYGULAMAYACAK

Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur da, ülkesinin Suriye'ye karşı yaptırımlara destek vermediğini ve Arap Birliği'nin aldığı karar doğrultusunda Suriye'ye yaptırım uygulama yoluna gitmeyeceklerini söyledi.

SURİYE'NİN MAL VARLIĞI DONDURULDU

Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısında kabul edilen yaptırımlar arasında mal varlıklarının dondurulması, Suriye Merkez Bankası ile yapılan anlaşmaların ve yatırımların durdurulması da bulunuyor.

BM RAPORU: SURİYE İNSANLIK SUÇU İŞLEDİ

Birleşmiş Milletler ise, Suriye ordusu ve güvenlik güçlerinin insanlığa karşı suç işlediğini açıkladı.

BM tarafından kurulan soruşturma komisyonu hazırladığı raporda, Suriye ordusu ve güvenlik güçlerinin ölüm, işkence ve tecavüz dahil insanlığa karşı suç işlediğini belirtti.

Suriyeli 223 kurban ve görgü tanığıyla konuşarak hazırlanan raporda, söz konusu suçların sorumlusu olarak Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetimi gösterildi.

'SİLAH AMBARGOSU' ÇAĞRISI

Raporda, Suriye'ye, "büyük insan hakları ihlallerine" son vermesi, toplu halde tutuklananların serbest bırakması, basının, yardım çalışanlarının ve insan hakları gözlemcilerinin ülkeye girişine izin vermesi çağrısı yapıldı.

BM Komisyonu ayrıca Suriye'ye silah satışına uluslararası ambargo uygulanması talebinde bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler