Esad kaçmak için hazırlığa başladı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad için İngiltere'den sığınma talebinde bulunduğu öne sürüldü.Suriyeli bir diplomat, İngiliz makamlarına ulaşan talebin Esad'ın kurmayları tarafından yapıldığını söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, bu bilgiyi ise

Esad kaçmak için hazırlığa başladı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad için İngiltere'den sığınma talebinde bulunduğu öne sürüldü.

Suriyeli bir diplomat, İngiliz makamlarına ulaşan talebin Esad'ın kurmayları tarafından yapıldığını söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, bu bilgiyi ise bir İngiliz büyükelçiden aldığını ifade etti. Eşi İngiliz vatandaşı olan Beşar Esad için sığınma başvurusunun dört ay önce yapıldığı iddia edildi.

Suriye'de kendi halkına karşı ağır silahlar kullanarak binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Beşşar Esad için Tunus da sığınma hakkı verebileceğini açıklamıştı. Rusya'da devlet başkanlığına seçilen Viladimir Putin ise Esad'ın Rusya'ya sığınma ihtimalinin söz konusu olmadığını söylemişti. 

Öte yandan Suriyeli diplomat, Suriye ordusunda önemli sayıda subayın, ailelerinin can güvenliklerinin garanti edilmesi durumunda muhaliflere katılmaya hazır olduğunu öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya