Esad: "Erdoğan ne yaptığını bilmiyor"

Le Figaro'nun deneyimli Ortadoğu muhabiri George Malbrunot'nun sorularını yanıtlayan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkesine karşı askeri müdahale ısrarını sürdüren Amerika ve Fransa'ya açık açık meydan okuyarak "Varsa deliliniz gösterin" dedi. Esad,

Esad: "Erdoğan ne yaptığını bilmiyor"
Le Figaro'nun deneyimli Ortadoğu muhabiri George Malbrunot'nun sorularını yanıtlayan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkesine karşı askeri müdahale ısrarını sürdüren Amerika ve Fransa'ya açık açık meydan okuyarak "Varsa deliliniz gösterin" dedi.
 
Esad, Suriye'ye operasyon konusunda ısrarlı olan Başbakan Erdoğan'ın da 'ne yaptığını bilmediğini' söyledi.
 
İşte Esad'ın röportajda Ürdün ve Türkiye'nin tutumuyla ilgili yaptığı açıklamalar:
 
* Topraklarında isyancıların eğitildiği Ürdün'e ne diyorsunuz?
 
Ürdün, Suriye'ye karşı hiç bir askeri operasyona üslerini açmayacağını ilan etti. Ama ülkemizdeki teröristleri yok etmezsek, bunlar başka ülkelere gidecek bu çok açık.
 
"ERDOĞAN NE YAPTIĞININ BİLİNCİNDE DEĞİL"
 
* Yani Ürdün ve Türkiye'yi mi uyarıyorsunuz?
 
*Defalarca, doğrudan ya da dolaylı olarak söyledik, mesaj gönderdik. Ürdün baskılara rağmen teröristlerin geçiş yeri olmaması gerektiğinin bilincinde. Erdoğan'a gelince, onun ne yaptığının bilincinde olduğunu zannetmiyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler