''Esad beni katakulliye getirdi''

 Dünyaca ünlü Vogue dergisinde geçtiğimiz yıl mart ayında yayımlanan Esma Esad portresinin yazarı Joan Juliet Buck , Esad'ın kendisini "katakulliye getirdiğini" belirterek günah çıkardı. Buck, Vogue'da yayımlanan makalesinde, İngiltere doğumlu Esma Esad'ı

''Esad beni katakulliye getirdi''

 

Dünyaca ünlü Vogue dergisinde geçtiğimiz yıl mart ayında yayımlanan Esma Esad portresinin yazarı Joan Juliet Buck , Esad'ın kendisini "katakulliye getirdiğini" belirterek günah çıkardı.

 

Buck, Vogue'da yayımlanan makalesinde, İngiltere doğumlu Esma Esad'ı "Büyüleyici, genç ve çok şık – First Lady'ler arasında en tazesi ve en çekicisi" olarak tanımlamıştı.

 

"CEHENNEMİN FIRST LADY'Sİ"

14 ay sonra Newsweek dergisine yazdığı yazıyla günah çıkaran Buck, Esma Esad'ı "Cehennemin First Lady'si" olarak nitelendirirken, "Şeytan ve karısı bana fantezi hayatlarıyla gösteri yaptılar" ifadelerini kullandı.

 

Başlarda Esad ailesiyle görüşmek istemediğini ve Vogue kendisini aradığında "hayır demesi gerektiğini" belirten Buck, merakına yenik düşerek röportajı kabul ettiğini söyledi.

 

Aralık 2010'da röportajın gerçekleştirildiği sırada moda dergileri Suriye'yi "İpekler, parfümler, saraylar ve harabelerle dolu, modern bir devlet başkanı ve genç çekici bir First Lady tarafından yönetilen yasak krallık" olarak anlatıyordu

.

"GENÇ BİR İNGİLİZ KADIN GİBİYDİ"

Esma Esad'ın kendisine, "Bir arkadaşın partisindeki yeni tanışılmış bir ahbap kadar yakın" davrandığını belirten Buck, "Harvey Nichols'da yemek yerken yan masanızda oturan genç bir İngiliz kadın gibiydi" dedi.

 

Buck yazısında Esma Esad'la birlikte bir gençlik merkezine gittiğini, Esad'ın burada çocuklara "Bu merkez kapanacak" diye yalan söylediğini de anlattı. Esad daha sonra, bu hareketini, "Çocukların rahatını kaçırmak için yaptığını" söyledi.

 

Esadların evinde bir aile yemeğine de katılan Buck, burada Beşşar Esad 'la da görüşme şansı buldu. Beşşar Esad'ın, "Neden göz doktoru oldunuz?" sorusuna yanıtı, "Çok hassas bir iş, kan da çok az" oldu.

 

PORTRE VOGUE'UN SİTESİNDEN KALDIRILDI

Buck'ın kaleme aldığı Esma Esad portresi, Suriye'deki çatışmaların şiddetlenmesinin ardından Vogue'un internet sitesinden kaldırıldı. Derginin genel yayın yönetmeni Anna Wintour da bir açıklama yaparak Esad rejiminin politikalarını kınadı

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya