Esad ABD'ye meydan okudu

ABD, İngiltere ve Fransa'dan peşpeşe gelen ve sertlik dozu giderek açıklamalar Suriye'de geçtiğimiz hafta düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıya Batı'nın askeri müdahaleyle yanıt vereceğini gösterirken, Suriye lideri Beşar Esad ve uluslararası kamuo

Esad  ABD'ye meydan okudu

ABD, İngiltere ve Fransa'dan peşpeşe gelen ve sertlik dozu giderek açıklamalar Suriye'de geçtiğimiz hafta düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıya Batı'nın askeri müdahaleyle yanıt vereceğini gösterirken, Suriye lideri Beşar Esad ve uluslararası kamuoyundaki en güçlü destekçisi Rusya'dan çok güçlü mesajlar geldi.

BATILI ÜLKELER BURUNLARINI SOKMAYI BIRAKMALI

Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya'da yayın yapan İzvestia gazetesinde bugün yer alan röportajında kimyasal silah saldırısının arkasında kendi askerlerinin olduğu iddialarının "sağduyuya hakaret" olduğunu belirterek, "Batılı liderler diğer ülkelerin işlerine burunlarını sokmayı bırakmalı. Eğer birilerinin Suriye'yi Batı'nın kuklasına dönüştürmek gibi bir hayali varsa başarılı olamayacaklar" dedi.

ABD'YE VIETNAM HATIRLATMASI

Suriye'nin Moskova'yla yakın ilişkisinin sürdüğünü vurgulayan Esad, Rusya'nın ülkeyi savunmak için kendilerine gereken her şeyi sağladığını belirtti. Esad, ABD'nin Suriye'ye saldırması halinde Vietnam'dan bugüne geçmişteki tüm savaşlarında olduğu gibi yine başarısızlıkla karşı karşıya olduğunu da söyledi.

Röportajın tam metninin linki ve önemli satır başları Suriye Devlet Başkanlığı'nın resmi Twitter hesabından da paylaşıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya