"Erdoğan'ı sağduyuya çağırıyoruz"

Gazete, Başbakan Erdoğan’ın giderek artan kavgacı ve otokratik tavrının Türkiye için yaptığı şüphe götürmez iyi işleri de tehlikeye atacağını öne sürerken Başbakan’ın bütün bunların nedenini artık görmesi gerektiği yorumunu yaptı. Gazetenin görüşünü yansı

"Erdoğan'ı sağduyuya çağırıyoruz"

Gazete, Başbakan Erdoğan’ın giderek artan kavgacı ve otokratik tavrının Türkiye için yaptığı şüphe götürmez iyi işleri de tehlikeye atacağını öne sürerken Başbakan’ın bütün bunların nedenini artık görmesi gerektiği yorumunu yaptı. Gazetenin görüşünü yansıtan köşedeki 'Sağduyu Zamanı’ adlı makalede, 2 hafta önce başlayan protestolar karşısında Başbakan’ın bir dramı krize çevirdiği, durumu yatıştırmak yerine protestocuları ‘çapulcu’, ‘anarşist’ ve ‘terörist’ olarak nitelendirdiği, ayrıca bütün bu protestoları özgür bir ifadeden ziyade kendine ve kendi başarılarına saldırı olarak gördüğünü belirterek polisin eylemcilere gösterdiği ölçüsüz ve ağır karşılığın da toplumun bazı bölümlerini öfkelendirdiğine vurgu yaptı. Yazıda şöyle denildi:

"Tabii ki, Türkiye Mısır değil; Taksim de Tahrir değil. Başbakan Erdoğan, özellikle Anadolu’daki muhafazakar toplum arasında gerçekten popüler bir lider, Türkiye’ye etkileyici bir ekonomik büyüme sağladı, iktidarı süresince ülkeyi, batı ile doğu arasında bir köprü haline getirdi, Amerika ve Avrupa için vazgeçilmez bir ortak oldu ayrıca politik İslam’ın demokratik değerlerle nasıl uzlaşacağı konusunda güzel bir örnek oluşturdu."

Bütün olumlu gelişmelere karşın Erdoğan’ın giderek artan kavgacı ve otokratik tarzının bu başarıları tehlikeye düşürdüğüne dikkat çekilen yazı şöyle devakm etti:

"Bu tavır Erdoğan'ın demokrasiye sadece, tek parti sistemini yerleştirebilmek ve Atatürk'ün laik düzenini sarsmak için inandığı endişelerini arttırıyor. Ayrıca, Türkiye'nin uzak tutulması gerektiğine inanan Avrupa Birliği içindeki güçlere de koz veriyor. Erdoğan'ı sağduyuya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya