Erdoğan gelmesin diye Türkiye'ye geliyor

 İsrail basını, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın önümüzdeki dönemde Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Gazze'ye gitmemesi için ikna etmeye çalışacağını öne sürdü. Abbas'ın danışmanlarından Ezzem el Ahmed, Filis

Erdoğan gelmesin diye Türkiye'ye geliyor

 

İsrail basını, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın önümüzdeki dönemde Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Gazze'ye gitmemesi için ikna etmeye çalışacağını öne sürdü.
 
Abbas'ın danışmanlarından Ezzem el Ahmed, Filistin Yönetimi'nin Erdoğan'ın Mayıs sonunda yapmayı planladığı Gazze ziyaretine karşı olduğunu söyledi.
 
Aynı zamanda El Fetih Merkez Yönetim Komitesi üyesi olan El Ahmed, Abbas'ın yakında Ankara'ya giderek, Erdoğan'ı ikna etmeye çalışacağını iddia etti.
 
16 Mayıs'ta Washington'a gideceği açıklanan Erdoğan'ın, ABD'nin talebi üzerine Gazze ziyaretini Mayıs ayına ertelediğini belirten İsrail gazetesi, El Ahmed'in şu sözlerine yer verdi:
 
"Umarız bu ziyaret (Gazze ziyareti) gerçekleşmez... Her kim ki Filistin Yönetimi ile koordine olmaksızın Gazze Şeridi'ne gider, bu kişi Batı Şeria ile Gazze Şeridi arasındaki ayrılığı destekleyip derinleştirir."
 
ABD'YE "ERDOĞAN" BASKISI
 
Filistin Yönetimi'nden bir başka yetkili ise Erdoğan'ın olası Gazze ziyaretinin, Hamas iktidarına meşruiyet kazandıracağını ve Gazze Şeridi'nin bağımsız bir Filistin oluşumu olduğu yönünde izlenim yaratacağını söyledi.
 
İsmi açıklanmayan yetkili Jerusalem Post'ta yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi'nin ABD'den Erdoğan'a Gazze ziyaretini iptal etmesi yönünde baskı yapmasını istediğini ifade etti.
 
İsrail gazetesi, Filistin Yönetimi'nin daha önce de aralarında Katar Emiri, Tunus Devlet Başkanı ve Malezya Başbakanı'nın bulunduğu liderlerin Gazze ziyaretlerine karşı çıktığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya