Erdoğan bize füze göndersin

 Halep'te muhaliflerin komutanı Şeyh Abdülkadir, Halep'i düşürüp Şam'a yürümek için Türkiye'den füze ve uçaksavar istiyor.Halep’teki direnişçilerin komutanı ise ‘Hacı’ dedikleri Şeyh Abdülkadir ile muhaliflerin merkez karargahında görüştü.Abdülkadir aslın

Erdoğan bize füze göndersin

 

Halep'te muhaliflerin komutanı Şeyh Abdülkadir, Halep'i düşürüp Şam'a yürümek için Türkiye'den füze ve uçaksavar istiyor.

Halep’teki direnişçilerin komutanı ise ‘Hacı’ dedikleri Şeyh Abdülkadir ile muhaliflerin merkez karargahında görüştü.

Abdülkadir aslında bir tüccar. Halep– Mersin hattında gıda ticareti yapıyor. Savaş çıktığında ilk mücadeleyi verenlerden. ‘Özgür bir Suriye için’ 3 çocuğunu ve tüm iş hayatını geride bırakıp en ön safta yer almış. Özetle şunları söyledi:

SONRAKİ HEDEF ŞAM

“Halep’in yüzde 50-60’ı bizim kontrolümüzde. Esad büyük bir saldırıya hazırlanıyor. Bunun farkındayız. Biz içerideyiz, caddelerde savaşıyoruz. Ve bunda ustayız. Uçaklardan attığı bombalar, binaların ancak bir katını yıkabiliyor. Biz alt katlardayız. Bombalarından ya da büyük bir saldırısından korkmuyoruz. Muhaliflerin kesin sayısını güvenlik için veremem ancak binlerce kişi özgürlük için savaşıyor. Evlerden çıkıp rejime kurşun sıkan insanlar da var. Umudumuz bayrama kadar Halep’i almak.

AĞIR SİLAH OLSA HALEP'İ ALMAMIZ 24 SAAT SÜRMEZ

Sonraki hedef ise Şam. Mermi şu anda çok pahalı. Ancak hazırlığımız var. Türkiye hükümetine çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar yaptıkları önemliydi. Bize silah vermesi konusunda da umudumuz var. En çok uçaklar için füzeye ihtiyacımız var. Sonra yine uçaksavar ve diğer ağır silahlara. Elimizde silah olsa Halep’i almamız 24 saat sürmez. Bizim gençlerimiz, kimseye ihtiyacımız yok ancak silaha ihtiyacımız var. Rejim unu kesti. İnsanlar ekmek bulmakta güçlük çekiyor. Bir yandan savaşırken bir yandan da belediyecilik hizmetleri veriyoruz. 2 ekmek bize gelirse bunun birini halka veriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya