Emekliler yine banka kuyruğunda

Bankaların 7 Temmuz’a kadar kapalı kalacağı Yunanistan’da bin banka şubesi, banka kartı kullanmayan emeklilerin maaşlarını çekebilmesi için dün olduğu gibi bugün de sadece emekliler için açıldı. Avrupa Merkez Bankası’nın Yunan bankalarına verdiği acil lik

Emekliler yine banka kuyruğunda
Bankaların 7 Temmuz’a kadar kapalı kalacağı Yunanistan’da bin banka şubesi, banka kartı kullanmayan emeklilerin maaşlarını çekebilmesi için dün olduğu gibi bugün de sadece emekliler için açıldı.
 
Avrupa Merkez Bankası’nın Yunan bankalarına verdiği acil likidite desteğini mevcut seviyede tutma kararı ardından hükümet, Yunan bankalarının 7 Temmuz’a kadar kapalı kalacağını açıklamıştı. Halkın para çekmek için banka ATM’lerine akın etmesinin ardından, ülkede bulunan yaklaşık bin banka şubesi sadece emekliler için dün bir kez daha açılmıştı. Emekliler yatan maaşlarını çekebilmek için bir kez daha sabahın erken saatlerinde banka şubelerinin önlerine geldi. Banka kartı kullanmayan emekliler dün olduğu gibi bugün de şubelere gelerek işlem yaptı. Emekliler, maaşlarını çekebilmek için şubelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Saatlerce sıra bekleyen çok sayıda emekli bugün de maaşlarından sadece 120 Euro çekebildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler