'Eğer Atina'da cami istiyorsanız...'

 İki büyük Yunan şehrinde cami inşasına şiddetle karşı çıkan, aşırı görüşleri ile bilinen Anthimos bir internet sitesine yaptığı açıklamada “Eğer Heybeli Ruhban Okulu açılırsa ve İstanbul’u ziyaret eden Hıristiyanlar için Ayasofya’da yılda 2-3 kez ayin ya

'Eğer Atina'da cami istiyorsanız...'

 

İki büyük Yunan şehrinde cami inşasına şiddetle karşı çıkan, aşırı görüşleri ile bilinen Anthimos bir internet sitesine yaptığı açıklamada “Eğer Heybeli Ruhban Okulu açılırsa ve İstanbul’u ziyaret eden Hıristiyanlar için Ayasofya’da yılda 2-3 kez ayin yapılırsa, sadece o zaman, cami yapılmasına izin vereceğiz” ifadesini kullandı. Anthimos ayrıca “Türkiye’de, Yunanistan’da cami inşasını isteyenler çok, bu bizi dehşete düşürüyor” şeklinde konuştu. Selanik’te cami inşa edeceğini vaad eden belediye başkanı Yanis Boutaris’e en büyük engeli Anthimos yaratıyor. Camisiz tek Avrupa başkenti Atina’ya cami inşası ise son 12 yıldır çeşitli Yunan hükümetlerinin vaatlerine ve parlamentoda oylanan projelere rağmen yine “donduruldu”.

 

Atina’ya cami yapılması gereksinimini, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez geçen hafta Fener Rum patrikhanesine yaptığı tarihi ziyarette, Patrik Bartholomeos ile görüşmesinde gündeme getirmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler