Dünyanın ilk 'kalpsiz' adamı!

ABD’de 55 yaşındaki Craig Lewis bir yıla yakın zamandır kalpsiz yaşıyor. Kalbi çıkarılarak yerine sürekli kan pompalayan cihaz yerleştirilen Lewis’in nabzı da atmıyor.Kalbi anormal protein ürettiği için iflas eden Craig Lewis’e doktorlar, ameliyattan önce

Dünyanın ilk 'kalpsiz' adamı!

ABD’de 55 yaşındaki Craig Lewis bir yıla yakın zamandır kalpsiz yaşıyor. Kalbi çıkarılarak yerine sürekli kan pompalayan cihaz yerleştirilen Lewis’in nabzı da atmıyor.

Kalbi anormal protein ürettiği için iflas eden Craig Lewis’e doktorlar, ameliyattan önce azami 12 saat ömür biçti.

Diyaliz ve solunum makinesi ile harici kan pompalama cihazına bağlı yaşayan yaşlı adam, basit bir yapay kalple bir yıla yakın zamandır hayat sürüyor.

ABD’nin Texas eyaletinde hayatını sürdüren Craig Lewis (55) isimli adam, bir yıla yakın bir zamandır kalpsiz yaşıyor. Bir süre önce yaşlı adamın kalbi iflas etti. Kalp pili de takılamayacak durumda olduğu için Texas Kalp Enstitüsü’ndeki doktorlar hastaya, daha önce hiç uygulanmamış bir yöntem teklif etti. Hekimler, “Kalbini çıkarıp yerine sürekli kan pompalayacak bir cihaz yerleştirelim” dedi. Hastanın kabul etmesiyle Dr. Billy Cohn ve Dr. Bud Frazier, ameliyat için kolları sıvadı.

2011 mart ayında yaşlı adamın kalbi çıkarıldı ve söylendiği gibi yerine kan pompalayacak bir cihaz yerleştirildi. Hasta aynı gün içinde ayağa kalktı ve doktorlarla konuşmaya başladı. Dr. Cohn, cihazın çok komplike bir alet olmadığını, ev yapımı malzemeler kullanıldığını söyledi. Bu iki doktor, cihazı daha önce 50 kadar hayvanda denemiş. Lewis, cihazın insanlarda denendiği ilk vaka oldu. Nabzı atmayan hasta, ameliyattan bu yana sağlıklı bir hayat sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya