Dünyanın en zengin terör örgütü: IŞİD

Musul'daki Irak Merkez Bankası binasından 425 milyon dolara el koyan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) dünyanın en zengin terörist grubu oldu. IŞİD bu rakamla 2001'in El Kaidesini, bugünün Talibanı ve El Şebabı solladı. IŞİD bu gelirle ayda 600 dolar (yaklaşı

Dünyanın en zengin terör örgütü: IŞİD
Musul'daki Irak Merkez Bankası binasından 425 milyon dolara el koyan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) dünyanın en zengin terörist grubu oldu. IŞİD bu rakamla 2001'in El Kaidesini, bugünün Talibanı ve El Şebabı solladı. IŞİD bu gelirle ayda 600 dolar (yaklaşık 1300 TL) maaşla 60 bin militanını 1 sene boyunca doyurabiliyor.
 
Birkaç gün önce Musul'u ele geçiren ve Türk Konsolosluğu'na giren çalan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) dün Musul'daki merkez bankası'nı da ele geçirerek bankadaki 500 milyar Irak dinarını ele geçirdi.
 
Yaklaşık 425 milyon dolara karşılık gelen bu parayla IŞİD Washington Post'un haberine göre dünyanın en zengin aktif faaliyet gösteren terör örgütü oldu.
 
Türk yetkililer IŞİD’le temas halindeydi
 
TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ SOLLADILAR
 
IŞİD elindeki gelire ek 425 milyon doları da ele geçirmesi ile diğer terör örgütlerini de solladı.
New York Times'ın haberine göre Taliban yıllık 70 ile 400 milyon dolar arasında bütçeyi yönetiyor. Hizbullah 200-500 milyon dolar arasında geliri yönetirken Kolombiya'daki FARC terör örgütü 80 ile 350 milyon dolar arasında parayı yönettiği tahmin ediliyor.
 
Somali'de eylemleriyle dikkat çeken terör örgütü El Şebab'ın 70-100 milyon dolar geliri yönettiği belirtiliyor.
 
ABD Dış İlişkiler Komitesi 11 Eylül saldırıları sırasında El Kaide'nin de 30 milyon dolar operasyonel bütçesi olduğu belirtilmişti.
 
AYDA 600 DOLAR MAAŞ ALABİLİRLER
 
Ortadoğu Analisti Brown Moses IŞİD'in bu parayla 60 bin militanını ayda 600 dolar maaşla  bir yıl boyunca "çalıştırabileceğini" yazdı. 600 dolar bugünün dolar kuru ile yaklaşık 1300 TL'ye tekabül ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya