Dünya Kupası Brezilya'da düzenlenecek ama...

 Brezilya'da 12 Haziran Perşembe günü başlayacak FIFA 2014 Dünya Kupası finalleri öncesinde, ülke genelinde artan protestolar ve tesislerin tamamlanamaması endişelere neden oluyor. Brezilya'da, dünya kupasına çok fazla bütçe ayrıldığı ve söz konusu miktar

Dünya Kupası Brezilya'da düzenlenecek ama...
 Brezilya'da 12 Haziran Perşembe günü başlayacak FIFA 2014 Dünya Kupası finalleri öncesinde, ülke genelinde artan protestolar ve tesislerin tamamlanamaması endişelere neden oluyor.
 
Brezilya'da, dünya kupasına çok fazla bütçe ayrıldığı ve söz konusu miktarın bir kısmının eğitim, sağlık ve güvenlik gibi alanlara aktarılması gerektiğini öne süren eylemcilerin protestoları sürüyor. Bir grup eylemci bugün, organizasyonun açılışının yapılacağı Sao Paulo kentinde ana caddeleri kapatarak trafiğin kilitlenmesine yol açtı.
 
Dünya Kupası karşıtı gösterilerin, Sao Paulo dışındaki 15 kente daha yayılması bekleniyor. Gösterilerde yer alan gruplardan "Evsiz İşçiler Hareketi", hükümetin futbol yerine ülkenin en fakir vatandaşlarını ev sahibi yapmak için bütçe hazırlaması gerektiğini savunuyor. Özellikle Sao Paulo çevresinde inşa edilen stadyumların çevresindeki boş alanlarda 4 bin aileye konut sağlanabileceğini ifade eden grup sözcüleri, hükümetin bu konuyu ele almasını bekliyor.
 
Hükümetten yapılan açıklamada ise gösterilerin küçük gruplar tarafından organize edildiği ve güvenliği tehdit etmediği vurgulanıyor.
 
Dünya Kupası için inşa edilecek tesislerin hala tamamlanmamasına yönelik eleştirilere ilişkin de açıklama yapan yetkililer, organizasyonun açılışına kadar tüm sorunların çözüleceği yönünde güvence veriyor.
 
Öte yandan, Brezilya'daki eylemlerin ana ekseninde dünya kupası yer alsa da ülke genelinde hükümet karşıtı gösterilerin sayısında her geçen gün artış yaşanıyor.
 
Başkent Rio de Janeiro'da otobüs şoförlerinin eylemleri nedeniyle yaklaşık iki milyon kişi işlerine ve okullarına gidemiyor. Şoförlerin eylemde olması sebebiyle kentteki otobüslerin yaklaşık yüzde 60'ı çalışmıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya