Dünya için korkutan açıklama!

Kuzey yarım küredeki karbondioksit oranının yüksek oranda arttığı bildirildi.Dünya Meteoroloji Örgütünden (DMÖ) yapılan yazılı açıklamaya göre, kuzey yarım küredeki karbondioksit oranının nisan ayında, milyonda 400 birimle iklim değişikliği için kaygı ver

Dünya için korkutan açıklama!

Kuzey yarım küredeki karbondioksit oranının yüksek oranda arttığı bildirildi.

Dünya Meteoroloji Örgütünden (DMÖ) yapılan yazılı açıklamaya göre, kuzey yarım küredeki karbondioksit oranının nisan ayında, milyonda 400 birimle iklim değişikliği için kaygı verici eşiğe geldiği belirtildi.

DMÖ'nün 2015 ve 2016 yıllarında bile karbondioksidin 400 birimin altında kalacağını tahmin ettiği anımsatılan açıklamada, artan gaz miktarının sıcaklık dalgalarına, kuraklıklara ve deniz seviyelerinde yükselmeye neden olabileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DMÖ Genel Direktörü Michel Jarraud, "Zaman tükeniyor" ifadesini kullandı.

Söz konusu artışın, iklim değişikliğine neden olan sera gazı konusunda harekete geçilmesi için yeni bir uyarı olması gerektiğine dikkati çeken Jarraud, "Eğer gelecek nesiller için dünyamızı koruyacaksak, ısı tutan gazların salınımını durdurmak için bir an önce harekete geçmemiz lazım" uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler