Dünya devinde, Türkiye şovu!

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden China Southern Havayolları ile China Central Television (CCTV)’nın dijital kanalı CCTV Discovery Journey Channel'ın yaptığı işbirliği çerçevesinde, TV kanalında ve havayolu şirketinin uçuşlarında Türkiye'yi tanıta

Dünya devinde, Türkiye şovu!

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden China Southern Havayolları ile China Central Television (CCTV)’nın dijital kanalı CCTV Discovery Journey Channel'ın yaptığı işbirliği çerçevesinde, TV kanalında ve havayolu şirketinin uçuşlarında Türkiye'yi tanıtan 6 bölüm yayınlanacak.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Air Hostesses New Discovery" program ekibi İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Efes, Çeşme’de 6 bölümlük çekim gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda yürütülen çalışmalarda, Ege Maden İhracatçıları Birliği mermer tanıtımı yaparken, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği kuru incir, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği zeytinyağı, Fındık Tanıtım Grubu fındık bölgelerinde çekimlerde CCTV Discovery Journey Channel ekiplerine eşlik etti.

Ayrıca, Deri Tanıtım Grubu da Türk deri sektörü ile ilgili çekimleri koordine etti. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Türkiye’nin 2013 yılı ocak–eylül döneminde yaptığı 3 milyar 803 milyon dolarlık maden ihracatının 1 milyar 875 milyon dolarlık diliminin Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapıldığını belirterek, Türkiye’nin aynı dönemde Çin’e toplam ihracatının ise 2 milyar 670 milyon dolar olduğunu, madencilik sektörünün Türkiye’nin Çin’e yaptığı ihracatın yüzde 70’ini tek başına yaptığını dile getirdi.

ÇİN, MADENCİLİK SEKTÖRÜ İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR İHRACAT PAZARI

Türk madencilik sektörü için vazgeçilmez ihracat pazarı konumundaki Çin’de Türkiye’nin ve Türk madencilik sektörünün tanıtımının yapıldığı programa büyük önem verdiklerini anlatan Erdinç, 2012 yılının ilk dokuz aylık döneminde Çin'e 553 milyon dolarlık doğaltaş ihraç etmişken, 2013 yılının aynı döneminde yüzde 32'lik artışla bu oranın 728 milyon dolara ulaştığını, 2023 yılında Türkiye'nin 7 milyar dolarlık doğaltaş ihracat hedefinde Çin'in 4 milyar dolarlık katkı koymasını beklediklerini kaydetti. "Air Hostesses New Discovery" programında ülkenin tanıtılmasında Türkiye'nin Pekin Ticaret Müşaviri Serah Kekeç'in girişimlerinin çok önemli olduğuna işaret eden Erdinç, açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Program kapsamında, China Southern Havayolları hostesinin sunumunda, 5-6 önemli şehirde, 6 gün boyunca yapılan çekimler yayınlanacak. Söz konusu bölgenin tarihini, mutfağını, kültürünü ve temel ürünlerini içeren tanıtıcı çekimler sunuluyor. Program için Türkiye'nin en önemli doğaltaş bölgeleri Denizli, Burdur, Antalya'da mermer ocaklarında ve mermer fabrikalarında çekimler yapıldı. Bu çekimlerde programda geniş şekilde yer alacak. Çekimlerin 25 Aralık'ta CCTV'de yayınlanması planlanıyor. Program kapsamında, Efes, Çeşme, Denizli, Burdur, Antalya illeri tarihi ve kültürel mekanlarında da çekimler yapıldı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya