'Dünya 2050'de aç kalabilir'

Dünya nufüsu, gelecek 35 sene içinde radikal bir beslenme değişikliğine gidebilir. Bu ihtimalin ortaya çıkmasına neden olan gelişme ise, "2050'de dünya aç kalabilir!" iddiasını ortaya atan bir rapor. ABD merkezli Global Harvest İnitiative isimli kuruluşun

'Dünya 2050'de aç kalabilir'
Dünya nufüsu, gelecek 35 sene içinde radikal bir beslenme değişikliğine gidebilir.
 
Bu ihtimalin ortaya çıkmasına neden olan gelişme ise, "2050'de dünya aç kalabilir!" iddiasını ortaya atan bir rapor.
 
ABD merkezli Global Harvest İnitiative isimli kuruluşun hazırladığı rapora göre, küresel gıda üretimi ilerleyen yıllarda nufüs artış hızına yetişemeyecek.
 
Rapor, 2050'de 9 milyarı geçmesi beklenen dünya nüfusunu doyurabilmek için, gıda ve tarım üretiminin yüzde 60 artması gerektiğine işaret etti. Ancak iklim değişikliği ve her yıl azalan tarım alanları nedeniyle bu artışın yakalanması gerçekçi değil.
 
İşte bu noktada, bir başka plan devreye girebilir. Bu plan, söz konusu rapor üzerinde çalışan düşünce kuruluşu Euromonitor International' ait.
 
Kuruluşa göre, aç kalma ihtimali olan dünya nüfusu için alternatif plan böcek yemek.
 
Gelişmekte olan ülkelerde 2014-2030 yılları arasında et tüketiminin yüzde 87 oranında artacağını belirten kuruluş, böcek tüketmenin küresel gıda ihtiyacını karşılama konusunda tutarlı bir adım olacağı görüşünde. Kuruluş, böceklerin Güney Amerika, Asya ve Afrika kıtalarında çokça tercih edilen bir gıda seçeneği olduğunun da altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler