Dün ele geçirdiler bugün çekildiler...

Irak’ta daha önce Musul ve Telafer’i ele geçiren, Kerkük ve Bağdat’a ilerleyeceğini açıklayan Irak Şam İslam Devleti IŞİD, Kerkük kapılarına dayanmıştı. Peşmerge ve polis güçlerinin, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eline geçen Beşir köyünü almak için dü

Dün ele geçirdiler bugün çekildiler...

Irak’ta daha önce Musul ve Telafer’i ele geçiren, Kerkük ve Bağdat’a ilerleyeceğini açıklayan Irak Şam İslam Devleti IŞİD, Kerkük kapılarına dayanmıştı. Peşmerge ve polis güçlerinin, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eline geçen Beşir köyünü almak için düzenledikleri operasyon başarıya ulaştı.

IŞİD, BEŞİR KÖYÜNDEN ÇEKİLDİ

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, peşmergelerle girdikleri çatışma ardından Kerkük'e bağlı Beşir Köyü'nden çekildi.

ÇATIŞMALARDA 6 TÜRKMEN, 3 EMNİYET GÖREVLİSİ ÖLDÜ

IŞİD militanlarının saldırısı üzerine köylülerin büyük bölümü Tuzhurmatu kasabasına akın etti. Sevk edilen peşmergeler, IŞİD üyeleri ile çatışmaya girdi. Çatışmalarda 6 sivil Türkmen'in yanı sıra 3 emniyet görevlisi ile 6 IŞİD üyesi öldü, 30'dan fazla kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya