Devlet Başkanı: Karıma tecavüz edildi

Ulusal ve yerel seçimlerin birlikte düzenlendiği Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Devlet Başkanı Zuma, yaptığı son seçim konuşmasında, ‘kişisel güvenliği için devlet hazinesinden harcadığı paraların çok büyütüldüğünü’ söyledi.4 karısından birinin 10 yıl önce

Devlet Başkanı: Karıma tecavüz edildi

Ulusal ve yerel seçimlerin birlikte düzenlendiği Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Devlet Başkanı Zuma, yaptığı son seçim konuşmasında, ‘kişisel güvenliği için devlet hazinesinden harcadığı paraların çok büyütüldüğünü’ söyledi.

4 karısından birinin 10 yıl önce evlerine giren soyguncular tarafından tecavüze uğradığını ifade eden Zuma, devlet başkanının güvenliğinin her şeyden önce gelmesi gerektiğini belirtti.

Zuma’nın Nkandla bölgesindeki malikânesinin güvenliği için geçen ay devlet bütçesinden 2.2 milyon dolarlık harcama yapılmıştı.

Tecavüz ve ölüm vakalarının sürekli artış gösterdiği ülkede sadece kendi kişisel güvenliğini düşündüğü için politik ve akademik çevrelerce eleştirilen Zuma’nın seçimler öncesinde ‘tecavüz vakasını bir seçim taktiği olarak kullandığına’ dair yorumlar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya