Devlet Başkanı emri verdi: 3700 ölü!

Uyuşturucu ile mücadele etmek adına iktidara gelir gelmez çetelere karşı kanlı bir savaş başlatan Filipinler Devlet Başkanı Duterte ülkenin her yerini kan gölüne çevirdi.

Devlet Başkanı emri verdi: 3700 ölü!

Filipinler hükümeti Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin çetelere karşı başlattığı savaşta acı bilançoyu açıkladı. Sürecin ilk 3 ayında başarılı olduklarını belirten Filipinler yönetimi 3700 kişinin Duterte’nin polise verdiği vur emri ile öldürüldüğünü belirtti.  Devlet Başkanı Duterte’nin uyguladığı politika, ülke yasalarıyla çeliştiği ve insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirilere neden oluyor.

Dünyadan büyük tepki çeken Duterte ülkeyi daha da kanlı bir hale getirmekle suçlanıyor.  Sokaklarda cansız bedenleri görmek neredeyse günlük hayatın bir parçası haline gelmiş durumda...

Hitler’e benzetilen Duterte’nin yöntemi için Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, uyuşturucuyla mücadelede ilk evrenin başarılı olduğunu açıklamıştı.

Duterte, ülkede uyuşturucuyla mücadelenin 3-6 ay arasında büyük oranda çözüleceğini belirtmiş ancak uyuşturucu bağımlılarının sayısının üç milyon olduğunun belirlenmesi üzerine kanlı politikanın 6 ay daha uzatılmasına karar vermişti.

Birleşmiş Milletler ve ABD, Duterte'ye söz konusu ölümleri durdurması ve uluslararası insan hakları yükümlülüklerine  uyulması çağrısında bulunmuştu. Ancak eleştirileri kabul etmeyen Duterte, liderlere yönelik ağır ifadeler kullanmış, ABD Başkanı Barack Obama’ya “Canın cehenneme” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler