Dev bankaya büyük ceza!

Amerikan yatırım bankası JP Morgan Chase & Co, Londra'daki bir çalışanın neden olduğu altı milyar dolarlık zarar için açılan soruşturmada 920 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.BBC'nin haberine göre; söz konusu para, ABD ve İngiltere'deki dört düzenleyi

Dev bankaya büyük ceza!

Amerikan yatırım bankası JP Morgan Chase & Co, Londra'daki bir çalışanın neden olduğu altı milyar dolarlık zarar için açılan soruşturmada 920 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

BBC'nin haberine göre; söz konusu para, ABD ve İngiltere'deki dört düzenleyici kuruma ödenecek.

Geçen yılın başlarında türev piyasalarda oluşan dev kayıplar nedeniyle ABD'de iki eski banka çalışanı hakkında ceza davası açılmıştı.

Bu çalışanlar, kayıplarını daha düşük göstermek amacıyla işlemlerinin büyüklüğünü gizledikleri suçlamalarını reddediyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (SEC) yapılan açıklamada bankanın iç denetim mekanizmalarında ve üst yönetimindeki sorunlara dikkat çekildi.

Komisyona göre banka, cezaya konu olan suçlamaları ve federal borsa yasalarını ihlal ettiğini kabul etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya