Denktaş'ın durumunda iyileşme

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumunda kısmi iyileşme olduğu, zaman zaman uyanıp tepki vermeye başladığı bildirildi. Doktorlar, Denktaş'ın bilincinin, düne göre kısmi olarak daha yerinde olduğunu söyledi.Yakın Doğu Hastanesi (YDÜ)

Denktaş'ın durumunda  iyileşme

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumunda kısmi iyileşme olduğu, zaman zaman uyanıp tepki vermeye başladığı bildirildi. Doktorlar, Denktaş'ın bilincinin, düne göre kısmi olarak daha yerinde olduğunu söyledi.Yakın Doğu Hastanesi (YDÜ) Hasta Hizmetleri ve Dış İlişkiler Başkanı Ahmet Savaşan'dan alınan bilgilere göre, Denktaş'ın sağlık durumu düne nazaran daha iyiye gidiyor. Zaman zaman uyanarak kendisine yöneltilenlere tepki verdiği ifade edilen Denktaş'ın bilincinde de gelişme olduğu kaydedildi. Savaşan, "Sayın Denktaş Ankara'dan geldiği güne göre iyiye doğru gidiyor. Şuuru tamamen kapalı değil, zaman zaman uyanıp tepki vermeye başladı." dedi.

Savaşan, doktorlardan aldığı son bilgilere göre yaptığı açıklamada, Denktaş'ın halen solunum cihazıyla desteklendiğini de dile getirdi. 24 Mayıs'ta pıhtı atması sonucu beyin ana damarında tıkanıklık olan ve ardından YDÜ Hastanesi'nde ameliyat edilen KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, tedavisinin devam için 8 Temmuz'da Ankara'ya gitmişti.

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisine devam edilen Denktaş, beyinle kafatası arasında biriken kanın alınması için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde 25 Ağustos'da yeniden ameliyat edilmişti. Kendi talebiyle geçtiğimiz gün KKTC'ye getirilerek YDÜ Hastanesi'nde kontrol altına alınan Denktaş'ın dün durumunun kritik olduğu açıklanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya