Clinton sert konuştu: Küstahça...

 ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin, “ABD olarak, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını” belirterek, “Bu, Suriyeli yetkililerin, uluslararası normlar,

Clinton sert konuştu: Küstahça...

 

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin, “ABD olarak, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını” belirterek, “Bu, Suriyeli yetkililerin, uluslararası normlar, insan hayatı, barış ve güvenliği duyarsızca hiçe saymasının diğer bir yansıması” dedi.

Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünün kesinleşmesinin ardından ABD'den ilk açıklama Hillary Clinton'dan geldi.

Clinton, yazılı açıklamasında, “Türk F-4 askeri uçağının Suriye güçleri tarafından düşürülmesi konusunda ABD'nin ciddi kaygılarını belirtmek üzere, dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü” hatırlattı.

Görüşmede, Davutoğlu'na, “ABD olarak, duaları ve düşüncelerinin kayıp pilotlar ve onların sevdikleriyle birlikte” olduğunu ifade ettiğini belirten Clinton, Davutoğlu'nun kendisini, Suriye ordusunun uçağı uyarı yapmadan düşürdüğü de dahil olmak üzere, olayın detayları hakkında bilgilendirdiğini vurguladı.

Clinton, şunları kaydetti:

“ABD, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktadır. Bu, Suriyeli yetkililerin, uluslararası normlar, insan hayatı, barış ve güvenliği duyarsızca hiçe saymasının diğer bir yansıması.

 

ABD, bu olayın ertesinde, Türk hükümetine olan güçlü desteği ve Türk halkı ile dayanışmasını yeniden teyit eder. Türk yetkililer olayı incelemeye devam ederken ve Türkiye, BM Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere bu olaya vereceği yanıtını belirlerken, biz de onlarla yakın temasta kalmayı sürdüreceğiz. Esed rejiminin sorumlu tutulması için Türkiye ve diğer ortaklarla çalışacağız.

 

Türkiye, Suriye rejiminin kendi halkına uyguladığı şiddeti ele almaya yönelik uluslararası toplumun çabalarında bir lider. Suriye'de demokratik değişimi desteklemeye yönelik daha geniş kapsamlı çabalarımızın bir parçası olarak, Türkiye ile yakın işbirliğimize devam edeceğiz. Bu çalışma aciliyet taşımakta ve New York'ta BM Güvenlik Konseyi, Brüksel'de NATO ve AB, Cenevre'de Özel Temsilci Kofi Annan ile gelecek adımlar konusunda istişare edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler