Çirkin slogana suç duyurusu

İnternet sitesine “Domuz Türkler” sloganı koydular. Türk Avukat Yetkin Geçer, Egemen Bağış’a ön soruşturma için uygulanan ırkçılık maddesinin aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi (SVP’ye de uygulanması için suç duyurusunda bulundu.  İsviçre’nin Aargau Kantonu

Çirkin slogana suç duyurusu

İnternet sitesine “Domuz Türkler” sloganı koydular.

 Türk Avukat Yetkin Geçer, Egemen Bağış’a ön soruşturma için uygulanan ırkçılık maddesinin aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi (SVP’ye de uygulanması için suç duyurusunda bulundu.

 İsviçre’nin Aargau Kantonu Widen beldesi İsviçre Halk Partisi (SVP) internet sayfasında yer alan “Domuz Türkler”, “Yabancılar dışarı”, “Pis Yugoslavlar” “Irkçılığa evet” sloganları içeren metinler için Türk Avukat Yetkin Geçer savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukat Geçer Aargau Kantonu savcılığına verdiği dilekçede SVP’nin internet sitesinde uzun süre kaldıktan sonra önceki gün kaldırılan ”Domuz Türkler”, “Pis Yugoslavlar” “Irkçılığa evet” sloganlarını internet sitesine koyanların İsviçre ceza kanunu çerçevesinde cezalandırılmalarını istedi. Egemen Bağış için de ön soruşturma açılan ırkçılığı düzenleyen 261 maddesi uyarınca SVP yöneticilerinin 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını isteyen Avukat Geçer, ayrıca para cezasına da hükmedilmesini istedi.

SVP: Sloganlar yanlışlıkla siteye kondu

SVP yöneticileri ise sloganların yanlışlıkla internet sitesine konulduğunu iddia ederek, “Zaten fark edilir edilmez sloganlar kaldırıldı.” Şeklinde konuştular.

Sloganlar internet sitesine kelime oyunu ile yerleştirildi. Uzun bir cümle içinde domuz ve Türkler kelime koyu olarak yazıldı ve araya başka kelimeler sıkıştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler