Çipras, AB'ye Ders Verdi!

Avrupa Birliği'nin istediği ekonomik önlemler konusunda yapılan refarandumdan 'Hayır' sonucunun çıkacağının kesinleşmesinin ardından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ilk değerlendirmesini yaptı. Çipras, "Referandum sonucunda galip ya da kaybetmişler yo

Çipras, AB'ye Ders Verdi!
Avrupa Birliği'nin istediği ekonomik önlemler konusunda yapılan refarandumdan 'Hayır' sonucunun çıkacağının kesinleşmesinin ardından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ilk değerlendirmesini yaptı. Çipras, "Referandum sonucunda galip ya da kaybetmişler yok. Bugün hep birlikte parlak bir sayfa yazdık. Demokrasiye şantaj yapılamayacağını gösterdik." dedi.
 
"YENİDEN MÜZAKERE MASASINA OTURACAĞIZ"
 
İki tarafın da iyi niyetli olması halinde soruna kolay olmasa da çözüm bulunabileceğini belirten Çipras, ''Bu Avrupa'dan kopuş için verilen bir yetki değil. Yarın bankacılık sistemini ve ekonomiyi istikrara kavuşturmak için yeniden müzakere masasına oturacağız'' diye konuştu. Uluslararası Para Fonu'nun Yunanistan'ın borç yapılandırmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden raporunu hatırlatan lider, bunun bilincinde olarak masaya oturacaklarını söyledi.
 
Çipras, ayrıca Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'tan yarın parti liderlerini toplamasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya