Çifte vatandaşlığa hayır !

 Almanya, bu ülkede yaşayan Türkler için “çift vatandaşlığa” yine “hayır” dedi. Deutsche Welle’ye göre, Türkiye’yi ziyaret eden Alman İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’in, muhatabı İçişleri Bakanı Muammer Güler'le görüşmesinde çifte vatandaşlık konusu

Çifte vatandaşlığa hayır !

 

Almanya, bu ülkede yaşayan Türkler için “çift vatandaşlığa” yine “hayır” dedi.
 
Deutsche Welle’ye göre, Türkiye’yi ziyaret eden Alman İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’in, muhatabı İçişleri Bakanı Muammer Güler'le görüşmesinde çifte vatandaşlık konusu da gündeme geldi.
 
Friedrich’in görüşme sırasında çifte vatandaşlığa karşı olduğunu bir kez daha dile getirdiği, Almanya'da çifte vatandaşlığın istisnai durumlarda mümkün olduğunu söylediği belirtildi.
 
DW haberinde ayrıca görüşmede Ekim ayında Berlin'de 20 yaşındaki bir gencin, altı kişinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiği olayın da ele alındığı anlatılırken, zanlılar arasında bulunduğu iddia edilen 19 yaşındaki bir gencin olayın hemen ardından Türkiye'ye kaçtığına dikkat çekildi.
 
Friedrich'in Ankara’dan konuyla ilgili somut taahhütler almadığını belirten DW, “Türkiye, Alman makamlarının soruşturma zabıtlarını inceleyebilmek için talepte bulundu. Türkiye'ye kaçan gencin, Almanya'ya iade edilmemek için Türk vatandaşlığına geçtiği kaydedildi” dedi. Haberde şöyle devam edildi:
 
“Alman polisinin gözaltına aldığı dört zanlıdan üçünün tutukluluğu sürüyor. 19 yaşındaki gencin yanı sıra ikinci bir şüphelinin daha aranmakta olduğu belirtildi. Olay Almanya'daki gençler arası şiddete ilişkin yeni bir tartışma başlatmıştı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler