Charlie Hebdo karikatüristi Luzier, provokasyondan vazgeçti

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan bürosuna saldırı gerçekleştirilen Charlie Hebdo dergisinin kapak hazırlayan karikatürist Renald Luzier, yerel bir gazeteye özel açıklamalarda bulundu. Charlie Hebdo dergisinin Luz ismi ile bilinen karikatüristi Renald

Charlie Hebdo karikatüristi Luzier, provokasyondan vazgeçti
Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan bürosuna saldırı gerçekleştirilen Charlie Hebdo dergisinin kapak hazırlayan karikatürist Renald Luzier, yerel bir gazeteye özel açıklamalarda bulundu. Charlie Hebdo dergisinin Luz ismi ile bilinen karikatüristi Renald Luzier, açıklamaları sırasında “Bundan sonra Hazreti Muhammed karikatürleri çizmeyeceğim. Artık bu konularla ilgilenmiyorum. Hayatımı bu şekilde geçirmek istemiyorum” dedi.
Renald Luzier, Charlie Hebdo dergisinin saldırıya uğramasının ardından ilk kez yayınlanan sayıda derginin kapak sayfasını hazırlamıştı.
Fransa’nın başkenti Paris’te Hz. Muhammed’in karikatürünü yayınlayarak tepki çeken Charlie Hebdo dergisine 7 Ocak’ta düzenlenen saldırıda 12 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın ardından kaçan Said ve Şerif Kouachi kardeşler, bir rehineyi alarak sığındığı matbaa binasına düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilmişti. 11 Ocak’ta ise başkent Paris’te bulunan Cumhuriyet Yürüyüşü ’ne Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve çok sayıda lider katılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya