Çakal Carlos Ladin'i şehit yaptı

Soğuk Savaş döneminin bir numaralı teröristi Çakal Carlos, ABD güçlerince Pakistan'da öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in şehit olduğunu, Ladin'in, "yaptıklarından, sergilediği örneklerden ötürü" yüzlerce yıl anımsanacağını söyledi.Fransa'da hapi

Çakal Carlos Ladin'i şehit yaptı

Soğuk Savaş döneminin bir numaralı teröristi Çakal Carlos, ABD güçlerince Pakistan'da öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in şehit olduğunu, Ladin'in, "yaptıklarından, sergilediği örneklerden ötürü" yüzlerce yıl anımsanacağını söyledi.

Fransa'da hapis cezasını çekmekte olan Carlos, İsveç ulusal televizyonuna telefonla verdiği demecinde, ABD Başkanı Barck Obama'yı ise hiç kimsenin anımsamayacağını ileri sürdü.
Asıl adı Ilich Ramirez Sanchez olan Carlos, 1975 yılında iki Fransız ajanı ve bir muhbiri öldürmek, Fransa'da 1982-1983 yıllarında çeşitli bombalı saldırılar düzenlemek gibi suçlarla müebbet hapse mahkum edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler