Buzek:Tek taraflı barış tehlikeli!

 Avrupa Parlamentosu Başkanı Buzek, İsrail ve Filistin taraflarında ayrı ayrı temaslarda bulundu. Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin Ulusal Yönetim Başbakanı Salam Fayyad ve Filistin Yasama Konseyi (FYK) üyeleri ile bir araya gelen Buzek'in görüşme

Buzek:Tek taraflı barış tehlikeli!

 Avrupa Parlamentosu Başkanı Buzek, İsrail ve Filistin taraflarında ayrı ayrı temaslarda bulundu. Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin Ulusal Yönetim Başbakanı Salam Fayyad ve Filistin Yasama Konseyi (FYK) üyeleri ile bir araya gelen Buzek'in görüşmesinde Filistin ile İsrail barış süreci ele alındı.
Görüşmenin sonrasında basın toplantısı düzenleyen Buzek, "Filistin-İsrail barış sürecinde tek taraflı devlet ilanı adımının atılması tehlikeli olabilir. Filistin'in durumunu anlıyorum fakat tek taraflı devlet ilanı, barış çabalarını zora sokar. Barışa giden yolun müzakereler aracılığıyla olması daha iyi olacaktı" diye konuştu.
Ramallah'daki görüşmelerinin hemen ardından İsrail tarafına geçen Buzek, ilk olarak İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından öldürülen Yahudiler anısına yapılan Yad Vaşem Soykırım Müzesi'ni ziyaret etti. Buzek, buraya çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Jerzy Buzek, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail muhalefet lideri ve Kadima Partisi Genel Başkanı Tzipi Livni ile basına kapalı olarak ayrı ayrı görüştü.
Geçtiğimiz ay, Filistin'in, eylül ayındaki BM Genel Kurulunda bağımsız devlet ilanını gündeme getirmesinin İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecini etkileyeceğini iddia eden İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, barış müzakerelerinin ancak Filistin'in İsrail'i Yahudi devleti olarak tanımasıyla gerçekleşebileceğini savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler